Ormari za pohranu u apartmanu

Ormari za pohranu u apartmanu

Ormari za pohranu su neizostavni u našim domovima. Uz pomoć prikladnih ormara za odlaganje ne samo da možemo održavati red, već i značajno povećati funkcionalnost našeg apartmana. Ali koje vrste ormara za pohranu postoje? I koji bi se trebao koristiti u kojoj prostoriji? U ovom ćemo članku odgovoriti na sve.

Red i funkcionalnost

Redoviti i prikladni skladišni prostori jedan su od temelja ugodnog doma. Prikladno odabrani ormarići omogućuju da svaki predmet ima svoje mjesto, pa nisu samo estetski, već i praktični.

Iskorištenost prostora

Optimiziranje stambenog prostora bitno je za stanove male površine. Ormari za pohranu također mogu iskoristiti okomiti prostor, tako da možemo staviti mnogo više predmeta, a da prostorija ne bude prenatrpana. 

Multifunctional storage cabinets

 

Vrste ormara za pohranu i njihove karakteristike:

Dizajni su vrlo raznoliki, ali pogledajmo nekoliko uobičajenih dizajna ormara za pohranu i njihovu moguću upotrebu:

Visoki uski ormar za pohranu:

Visoki i uski ormari za odlaganje omiljenih su za prostorije u kojima je prostor na podu ograničen. Nimalo slučajno: ovi ormarići svojom visinom iskorištavaju okomiti prostor i tako smanjuju prostor koji zauzima površinu poda. Osim toga, zbog svoje dubine manje zadiru u prostor, a opet imaju značajan skladišni kapacitet. Mogu biti odličan izbor u manjim stanovima ili, primjerice, u uskim hodnicima. 

Tall narrow storage cabinet

 

Niski ormarić s policama, staklom ili zatvorenim vratima:

Ormari niskog, ali šireg dizajna izvrsni su za dnevnu sobu, gdje ih često koristimo za odlaganje medijskih uređaja, knjiga ili ukrasnih predmeta, a mogu poslužiti i kao TV ormarić. Za verzije sa staklenim vratima, prozirna površina omogućuje izlaganje ukrasa, zbirki ili knjiga dok ih štiti od prašine. A verzije sa zatvorenim vratima mogu biti idealne za one koji ne žele vidjeti pohranjene predmete, ali ih ipak žele imati pri ruci. 

Storage cabinet with shelves and cabinets for the living room

 

Ormar za odlaganje s policom i ormarićem:

Kombinirani ormari za odlaganje spajaju prednosti otvorenih polica i zatvorenih ormara. Na otvorene police često se stavljaju ukrasni predmeti, biljke ili knjige koje su im tako pri ruci, a ujedno i estetski obogaćuju prostoriju. Istodobno, iza vrata ormarića na dnu možemo sakriti predmete koje ne želimo stalno vidjeti ili za koje je zaštita od prašine posebno važna. Na primjer, zatvoreni dio može biti idealno mjesto za igračke, pribor za pisanje ili druge kućanske potrepštine. 

Storage cabinet with shelf

 

Prostorije u kojima su ormari za pohranu praktični:

  • Dnevni boravak: U dnevnoj sobi važno je udobno i estetsko skladištenje. Niski ormarić s policama idealan je za knjige i časopise. Vitrina sa zatvorenim staklenim vratima može biti savršen izbor za ukrasne predmete, fotografije ili čak skuplje elektroničke uređaje, poput pohrane Hi-Fi sustava.
  • Kuhinja-blagavaonica: U kuhinji morate pohraniti puno sitnica i pribora, tako da je ormarić za pohranu neophodan za održavanje reda u kuhinji. Gornji ormarići su dobri za odlaganje čaša, šalica ili posuđa koje se rjetko koristi. Niži ormarići s dubljim ladicama idealni su za veće kuhinjske aparate poput multipraktika ili blendera.

 

Storage cupboard for dining room

 

 

Storage cabinet for bathroom

 

  • Dječja soba:  Svestranost i trajnost su ovdje bitni. Kutije za pohranu mogu lako apsorbirati manje igračke, dok police za knjige pružaju prostor za knjige s pričama. Ormarić za odlaganje može biti praktičan za školski pribor, mape ili pribor za crtanje.
  • Hodnik: Predsoblje je često skučeno i malo, pa bi ovdje visoki i uski ormari za odlaganje mogli biti najbolji izbor. Ormar s ladicama ili ormarići s vratima idealni su za odlaganje ključeva, pisama, šalova, kapa ili cipela.
  • Radna soba: Za pohranjivanje dokumenata i knjiga najprikladnija je polica za knjige ili visoki, zatvoreni ormar. Osim toga, ormarić s ladicama koji se može smjestiti ispod stola izvrstan je za uredno pohranjivanje uredskog materijala i dokumenata. Svoje vrijedne dokumente ili potencijalno skuplje tehničke uređaje možete sigurno pohraniti u zaključani ormar.

Oblik i funkcija ormara za pohranu koji se koriste u svakoj prostoriji značajno utječu na izgled i namjenu prostorije. Odabirom optimalnih rješenja za pohranu ne samo da možemo održavati red u svom domu, već i maksimalno iskoristiti raspoloživi prostor.

Zaključak:

Ormari za pohranu nezamjenjivi su u kućnom životu. Bilo da se radi o malom ili velikom stanu, s pravim ormarima možemo svim našim predmetima dati mjesto koje im pripada. Odaberimo ormare koji odgovaraju našim potrebama kako bi naš dom bio ne samo ljepši, već i praktičniji.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK